daoyin14

Het programma bestaat uit een reeks korte vormen:

1. Yinti lingrou shisan shi:
13 bewegingen om het lichaam te stretchen en soepel te maken.

2  Daoqi linghe tiaoxi gong:
De ademhaling reguleren door de Qi (energie) te leiden en te harmoniseren.

3. Ningshen lianyi taixin gong:
Het Hart reguleren door de geest tot rust te brengen en te focussen.

4. Yangxue buqi yishou gong:
Door Bloed te voeden en Qi te versterken de levenskwaliteit te verbeteren en te verlengen

5. Een paar deel oefeningen uit Daoyin Baojian gong: De basis vorm waarin je de kunde van deel 1 en 2 leert te combineren. (deze vorm wordt in februari 2020 onderwezen).

* Bij te weinig aanmeldingen kan de datum verzet worden.

5 en 6 oktober 2019

Onze nieuwe workshop Dao Yin Yang Sheng Gong is uniek! Na het succes van de vorige reeks gaan we weer een nieuwe starten.

Wat is Dao Yin?
Dao Yin Yang Sheng Gong is een traditionele stretch- en ademhalingsvorm, die door
Sifu Eleonora en Ruud Vercammen op een begrijpelijke manier wordt uitgelegd en overgebracht. Daarbij speelt de traditie een grote rol.

Dao Yin neemt je op een ontdekkingstocht door je lichaam aan de hand van beweging, ademhaling, meditatie, Chinese geneeskunde en filosofie. Sifu Eleonora zal zijn jarenlange ervaring op gebied van lichaamskennis op een interactieve manier met je delen.

Wat komt in de Workshop aan bod en waarom wil jij graag meedoen?
In de workshop ligt de nadruk op kwaliteit; vaardigheid ontwikkelen door het combineren van kennis en kunde.

De basis van onze workshop bestaat uit een reeks gemakkelijk te leren “vormen” (combinatie van beweging en ademhaling) die we tot in we kleinste details zullen uitleggen zodat je écht gaat leren, zowel praktisch als theoretisch. Daarbij komt een rudimentair doch essentieel stukje over meridianen en acupunctuurpunten voorbij.

Reguleren van je ademhaling en gedachten, gecombineerd met de juiste interne structuur van je lichaam zijn het essentiële fundament waarop we gaan bouwen. De vormen die we daarvoor hebben uitgekozen zijn dan ook de “core” van dit systeem. Zowel beginnelingen als gevorderden hebben baat bij deze workshop.

Sifu Eleonora en Ruud geloven in een no-nonsense aanpak, waardoor zij je vaardigheden kunnen aanleren die begrijpelijk en vooral toepasbaar zijn.

Over de leraren

H

enny Eleonora is een rijks gediplomeerd leraar in Martial Arts. Hij is de oprichter van de Liu He Men School, waar lessen worden gegeven in verschillende stijlen van Chinese bewegingskunsten, waaronder Dao Yin. Sifu Eleonora heeft les gekregen van de oprichter van deze stijl, professor Zhang. Sifu Eleonora is de laatste van totaal 108 Dao Yin masters die als eerste generatie zijn diploma uit handen van de inmiddels 87-jarige professor Zhang Guan De mocht ontvangen. Sifu Henny Eleonora is de enige erkende leraar die in Nederland Dao Yin Yang Sheng Gong mag/kan geven.

Ruud Vercammen is in 2005 naar Amsterdam verhuisd om Sifu Eleonora te volgen. De passie voor Chinese geneeskunde is vanuit de kungfu gegroeid. Ruud heeft een praktijk voor Chinese geneeskunde in Amsterdam waarin hij de 3 takken van de Chinese geneeskunde beoefend: Chinese kruiden, tuina en acupunctuur. In de praktijk geeft hij dikwijls Dao Yin oefeningen mee aan zijn patiënten. Daarnaast is hij hbo geschoold docent bij Academie Bo Yi in Zoetermeer en geef hij les in Baguazhang en Xingyiquan in zijn school in Haarlem.

Ruud Vercammen kan indien gewenst, voorafgaand aan de 2de dag van de cursus, door middel van traditionele geneeskunde een korte pols- en tongdiagnose doen.
“Meten is Weten”; als je inzicht in je gezondheid hebt, dan kun je het maximale uit je training halen.

WhatsApp Image 2019-03-20 at 14.28.13(2)
0
Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.