Kungfu

Inheriting kungfu

Traditionele Kung Fu in Amsterdam

Kung fu of Wushu is een verzamelnaam voor Chinese vechtkunsten. Kung fu betekent eigenlijk dat je ergens heel vaardig in bent door er veel tijd en discipline in te steken. Wushu betekent krijgskunst. Er bestaan talloze verschillende stijlen, met allen hun eigen oorsprong en karakter. Wij beoefenen de Liu He Men stijl.

Fysiek
Kung fu is een full-body workout. Kung fu geeft je conditie, kracht, flexibiliteit en coördinatie. Door de veelzijdigheid aan bewegingen is geen les hetzelfde!
Kunstvorm
Wushu betekent letterlijk gevechtskunst. In onze school trainen wij op traditionele wijze deze kunst die eeuwenlang in China ontwikkeld is. Aandacht gaat hierbij naar vormen en techniek, met en zonder wapens.
Zelfverdediging
Kung fu is niet alleen een kunst, maar ook een vechtstijl. Met stootkussens en partneroefeningen trainen we de applicaties van alle bewegingen. Hiermee leer je zelfverdediging, en werk je aan zelfvertrouwen en zelfbeheersing.

Wat is Liu He Men Kung Fu?

Liu He Men is een van de grote stijlen van de klassieke kung fu. Liu He betekent ‘De zes in combinatie’ of ‘De zes in harmonie’. Men betekent ‘groep’ want er zijn verschillende soorten Liu He, waarvan vuist en speer de bekendste zijn.

De geschiedenis van Liu He Men gaat terug tot de grote generaal Yue Fei (1103-1141). Hij ontwierp voor zijn soldaten een effectieve speervorm voor het slagveld. Via de vechtmonniken van het Shaolin klooster werd het daarna doorontwikkeld tot een complete stijl met hand- en wapenvormen.

Tegenwoordig vormt Liu He een speciale stijl binnen de Shaolin school en is ook vanuit het Shaolin klooster verbreid over China.

Liuhemen spear
Kung fu kids staff

Jeugd

Onze School geeft ook Kung Fu lessen speciaal voor de jeugd. Kinderen maken op een speelse manier kennis met deze oude krijgskunst. Ze ontwikkelen coördinatie, discipline en zelfvertrouwen. De kinderlessen zijn voor de jeugd tussen de 6 en 12 jaar. Oudere kinderen zijn vaak meer op hun plaats in de klas voor volwassenen.

Volwassenen

De lessen voor volwassenen zijn geschikt voor iedereen; jong of oud, fit of juist niet, beginner of al ervaren. Tijdens de lessen wordt er gesplitst naar niveau en iedereen kan op zijn eigen tempo instromen. In kung fu werk je aan je eigen groei en ieder bewandelt zijn/haar eigen pad. 

Kungfu staff

Is Kung Fu iets voor jou?

Houd je van lichaamsbeweging en vechtkunst? Wil jij deze oude krijgskunst leren beheersen?

Bekijk het lesrooster >
Ontdek wanneer jij kung fu kunt trainen

Meld je direct aan voor een gratis proefles
Stuur een mailtje naar proefles@liuhemen.nl en vermeld met welke les je komt mee trainen en/of je eventuele vragen.

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.