Kung Fu voor kinderen

De jeugd is de toekomst! En daarom zijn de Kung Fu lessen voor kinderen belangrijk in onze School in Amsterdam.

Elke woensdag geven we Kung Fu speciaal voor jongeren. Niet alleen voor Amsterdammers, ieder kind uit de wijde omgeving is van harte welkom. En dat begint met het volgen van een gratis en vrijblijvende proefles.

Kung Fu les voor kinderen

goed voor de algehele ontwikkeling van het kind

Natuurlijk is de nieuwsgierigheid en interesse geprikkeld door de vele Kung Fu demonstraties in films en series. Wie kent niet Kung Fu Panda (1, 2 en 3), Jackie Chan en Bruce Lee? Of bijvoorbeeld de uitzending bij Klokhuis waar onze School in Amsterdam prominent in beeld werd gebracht. We krijgen veel geïnteresseerden dankzij die uitzending!

Kung Fu is  meer dan een beeldschone vechtkunst alleen. De traditionele bewegingsvorm zoals wij die trainen draagt namelijk veel bij aan een gezonde ontwikkeling van kinderen. En dat is belangrijk voor hun toekomst.

In vogelvlucht de drie belangrijkste voordelen van Kung Fu voor kinderen:

Met Kung Fu training ontwikkelt het kind een goede balans

Wist je dat al tijdens de zwangerschap het evenwichtsorgaan wordt gestimuleerd? Het orgaan dat zich in het binnenoor bevindt registreert alle bewegingen en hoe dit zich verhoudt tot de lichaamspositie.

Het belang van een goed functionerend evenwichtsorgaan wordt dikwijls onderschat. Gelukkig kan op elke leeftijd de balans getraind worden. Maar met name tijdens de jeugd is de ontwikkeling wat betreft de basale functies extra snel.

Door je kind Kung Fu-lessen te laten volgen in onze Chinese zaal in Amsterdam wordt de balans op allerlei manieren uitgedaagd. Rennen, plots omkeren, koprollen maken, op één been staan, al liggende met een sprong opstaan, het incasseren van een duw en het leren van afweer-technieken, veel van de Kung Fu-oefeningen voor kinderen helpen een krachtige balans te ontwikkelen.

Tekst loop door onder de foto.

Kung Fu lessen voor kinderen in het park
Soms worden de Kung Fu lessen buiten gegeven, maar meestal in de Chinese zaal in Sportcentrum De Pijp

Kung Fu stimuleert conditie, kracht en flexibiliteit

Wist je dat veel kinderen structureel onvoldoende bewegen? De moderne tijd van de vele beeldschermen eist zijn tol. En zeker dankzij de Coronatijd hebben nog meer kinderen overwicht ontwikkeld. Er werd en wordt onvoldoende bewogen! Alleen al daarom is Kung Fu een must.

Vanaf de start van de Kung Fu les voor kinderen wordt de conditie gestimuleerd. De opwarming is niet slechts het stimuleren van de spierdoorbloeding. Zowel de ademhaling als hartslag gaan flink omhoog. Er wordt gezweet en het wordt steeds meer een uitdaging om door te zetten. En juist dat laatste is goed, zo ontwikkelt het kind (mentale) doorzettingsvermogen.

En uiteraard wordt tijdens onze lessen ook intensief getraind voor kracht en flexibiliteit. Opdrukken, kikkeren, buikspieroefeningen, hoge trappen, sprongen, het hoort bij de traditionele Kung Fu lessen voor kinderen.

Een uitgekiende hersentraining

Een Kung Fu-beweging is meer dan alleen het aanspannen en ontspannen van de juiste spieren. De ledenmaten zijn sensitief en geven feedback aan het brein. En tijdens de Kung Fu-trainingen is telkens het evenwichtsorgaan vol in actie.

Tegelijkertijd zijn de lessen leuk. De kinderen hoeven zich niet bewust bezig te houden met hersentraining. Tijdens de lessen wordt het lichaam sterker, de conditie beter, de balans uitgedaagd. En dit alles draagt bij aan een beter functionerend brein. Met als resultaat dat de cognitieve functies zoals bijvoorbeeld aandacht, geheugen, motivatie, planning en zelfbeheersing beter worden. Het kind leert beter.

Kung Fu betekent niet voor niets ‘vaardigheid’. Het helpt je kind aan de noodzakelijke vaardigheden die het nodig heeft in het leven. Gezondheid, kracht, zelfredzaamheid, zelfvertrouwen. En uiteraard helpt het kind ook om zichzelf te verdedigen.

Tekst loop door onder de foto.

Leraar Roman voor de Kung Fu lessen voor kinderen in Amsterdam
Roman, een van de Kung Fu leraren voor kinderen

Kortom, laat je kind vrijblijvend een proefles (kosteloos) Kung Fu volgen. Stuur een mailtje naar proefles@liuhemen.nl en vermeld de naam van het kind, zijn/haar leeftijd en wanneer jullie willen komen voor de proefles. En natuurlijk zijn vragen ook welkom.

 

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.