Wu-stijl Tai Chi mini workshops door Sifu Eleonora
Sinds augustus 2022 geeft Sifu Eleonora maandelijks een korte en zeer krachtige workshop Wu-stijl Tai Chi. De Tai Chi-stijl is complementair aan de Yang Tai Chi-lessen die meermaals per week worden gegeven in de Chinese zaal te Amsterdam.

Wat is (Wu-stijl) Tai Chi?

Tai Chi mag eenvoudig omschreven worden als ‘slow motion Kung Fu’ en betekent letterlijk ‘het ultieme’. Er bestaan talloze stijlen Tai Chi waarvan Wu-stijl een van de vijf hoofdstijlen Tai Chi is.

Wu-stijl Tai Chi is in de 19de eeuw ontwikkeld door Wu Ch’uan-yu en Wu Jianquan en komt voort uit Yang-stijl Tai Chi waardoor het veel gelijkenissen heeft; vloeiend, rustig, meditatief. De stijl onderscheidt zich echter door de meer compacte bewegingen.

De voordelen van Wu-stijl

Het geregeld beoefenen van Wu-stijl Tai Chi kent allerlei gezondheidsvoordelen. Het is erg doeltreffend in het versterken van het lichaam in de brede zin van het woord. Het vergroot de balans zowel fysiek als op emotioneel niveau.

De dynamiek van bewegen stimuleren structureel de bloedcirculatie en daarmee ook Qi. Ook heeft het een positieve uitwerking op de longen en kan het de meridianen verschonen.

Volg de workshop gegeven door Sifu Eleonora

Nog beginnend met Tai Chi? De mini-workshops zijn absoluut geschikt voor beginners. Bij de eerdere workshops waren ook leerlingen die nog nauwelijks ervaring hadden met Tai Chi.

En de mensen die al een tijd Tai Chi beoefenen hebben ook veel baat bij deze korte workshops. De manier van lesgeven maakt dat iedere deelnemer precies het juiste aangereikt krijgt om zich in vlot tempo verder te ontwikkelen.

De voertaal is eenvoudig Engels, dikwijls gemixt met Nederlands. De workshops zijn weinig theoretisch, juist zeer praktijkgericht. Vandaar de doeltreffendheid.

Eerstvolgende workshop: 14 mei ’23

Datum: zondag 14 mei 2023.

Tijd: van 9:00 tot 11:00 uur.

Locatie: De Chinese zaal in Sportcentrum De Pijp.

Lizzy Ansinghstraat 88
1072 RD Amsterdam

Prijs: €35,-

Parkeren: gratis (want op zondag tot 12:00 uur gratis in Amsterdam de Pijp-buurt).

Meer informatie: stuur een e-mail naar eleonora.workshop@gmail.com

We heten je van harte welkom!

 

Wu stijl Tai Chi 14 mei 2023

Klik hier om de Tai Chi poster in groot formaat te bekijken.

Eerdere data workshops:

  • Zondag 26 maart 2023
  • Zondag 26 februari 2023
  • Zondag 29 januari 2023
  • Zondag 8 januari 2023.
  • Zondag 18 december 2022.
  • Zondag 4 december 2022.
  • Zondag 23 oktober 2022.
  • Zondag 25 september 2022.
  • Zondag 28 augustus 2022.
2
Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.