Leeuwendans 9 februari 2013 (Demo)

Zaterdag 9 februari 2013

Op zaterdag 9 februari is het feest in Chinatown Amsterdam. De Chinese gemeenschap viert dan het begin van het nieuwe jaar, het jaar van de slang. De Liu He Men Kungfu school in samenwerking met de Luk Hop Moon kungfuschool zullen zoals altijd de traditionele Leeuwendans en Drakendans verzorgen plus enkele demonstraties geven van Tai Chi, Qi Gong en Kungfu.

Het Chinese Nieuwjaar is het belangrijkste feest voor de Chinezen. Ze vieren hiermee het begin van de lente. Het feest wordt gevierd op de eerste dag van de maanmaand van de Chinese jaartelling

Op zondag 10 februari 2013 begint volgens de Chinese jaartelling het jaar 4710, het publieke feest is echter op zaterdag de 9de. Zo kunnen veel meer mensen deelnemen aan de feestelijkheden.

We beginnen op deze zaterdag om exact 13.00 uur bij de Chinese Tempel op de Zeedijk.

De Leeuwendans optocht zal vanaf de Chinese tempel een route afleggen naar de Dam. De verwachting is dat de tocht ongeveer een uur zal duren.

Om 14 uur wordt voor de ingang van Club Majestic (Dam- naast de Bijenkorf) gestart met spectaculair vuurwerk waarna  diverse Leeuwendans & drakendans optredens gegeven worden– verwachting is dat gelijktijdig tussen de 4 en 6 teams zullen optreden.
Hieronder volgt, onder voorbehoud, het globale programma:

13.00 – 14.00 Start Leeuwendans – Chinese Tempel – Zeedijk

14.00              Aftrap met vuurwerk voor Club Majestic, Dam

 

14.00 – 15.00 Leeuwendans  en Drakendans – Dam, Majestic

16.00 – 17.00  Leeuwendans en Drakendans – Maria Heinekenplein, Nam Kee

Voor meer informatie over Chinees nieuwjaar verwijzen we graag naar:

https://www.liuhemen.nl/kung-fu-systemen-en-stijlen/leeuwendans

www.lukhopmoon.nl

Voor meer informatie over de organisatie en/of Chinees nieuwjaar kunt u terecht bij:

Henny Eleonora 06-55382664

0