Workshop donderdag-zondag

€ 100*
  • *Bij registratie en ontvangst betaling voor 1 november 2017 voor studenten van de Liuhemen Kungfuschool
  • na 1 november betaal je € 135 per workshop
Inschrijven studenten Liuhemen

Workshop donderdag-zondag

€ 135*
  • *Bij registratie en ontvangst betaling voor 1 november 2017 voor niet-studenten aan de Liuhemen Kungfuschool
  • na 1 november betaal je € 155 per workshop
Inschrijven niet-studenten

Schrijf je in voor 1 november en ontvang €€ korting.

Donderdag 16 november tot en met zondag 19 november 2017

Zhang Jian is Dao Yin leraar aan de universiteit van Beijing.

Tijdens de workshop wordt de volgende Qi Gong vormen getraind:

12-Step Dao Yin Yang Sheng Gong

Schrijf je in voor 1 november 2017 en ontvang €€ korting!Je aanmelding is bevestigd zodra je betaling binnen is.

Wat is Dao Yin Yangsheng Gong?

Volgens de Chinese geneeskunde vormen de maag en de milt het Aarde element. De maag en de milt zijn een essentieel paar organen binnen ons metabolisme en een grote hoeveelheid klachten starten vanuit een onbalans  in een of beiden van hen. Dat is niet verwonderlijk als je bedenkt dat de maag en de milt volgens de Chinese geneeskunde verantwoordelijk zijn om voedsel te verteren en lichaamseigen te maken. Tot daar begrijpen we vanuit ons westerse gedachtengoed de Chinese geneeskunde. Er zijn echter veel meer eigenschappen aan deze 2 organen van het Aarde element toebedeeld.

Het Aarde element is een van de 5 elementen uit de “Wu xing” theorie. Hierin is aan Het aarde element een centrale rol bedeeld van balanceren van de andere 4 elementen. Een sterk Aarde element kan dus verstoringen in de andere elementen voorkomen en genezen.

Tevens hebben de Chinezen spirituele entiteiten aan deze elementen toebedeeld en bij het Aarde element hoort de Yi. De Yi is het deel van onze “geest” dat gaat over denken, studeren, contemplatie en inzicht. Als hier onbalans in is dan “verteren” wij onze gedachten niet goed, wat kan lijden tot piekeren, overdenken en in cirkels denken. Er zijn ook weefsels van het menselijke lichaam aan het aarde element toegeschreven. De spieren en dan vooral de kracht en bulk van de spieren zijn onder controle van het Aarde element. Dit is niet verwonderlijk want als je voedsel niet goed wordt opgenomen zal je slap, kracht- en futloos worden.

 

Klachten zoals vermoeidheid, spijsvertering, hoofd- en spierpijn, piekeren, zware benen, diarree, zuurbranden, slechte concentratie, koude ledematen, te mager of te dik worden, enz. kunnen manifestaties van onbalans binnen dit systeem zijn. Er is zelfs een bekend kruiden boek, “de Pi Wei Lun” uit 1115 n.C. ,  geschreven door Li dong Yuan welke onbalans in het Aarde element als een van de belangrijkste factoren van pathologie benoemt.

In de Qi gong zal je de meridianen, welke contact maken met de organen en die als een netwerk over je lichaam lopen, leren beïnvloeden. Je leert je aandacht op specifieke acupunctuurpunten te richten terwijl je de meridianen in verscheidene posities traint.

Workshop Zhang Jian