Dao Yin Foundations: intensive workshop

13 en 27 oktober, 24 november, 8 december 2018

10:00 – 15:00 uur

Onze nieuwe workshop Dao Yin Yang Sheng Gong is uniek!

Dao Yin Yang Sheng Gong is een traditionele stretch- en ademhalingsvorm, die door
Sifu Eleonora en Ruud Vercammen op een begrijpelijke manier wordt uitgelegd en overgebracht. Daarbij speelt de traditie een grote rol.

In deze workshop word je meegenomen op een ontdekkingstocht door je lichaam aan de hand van beweging, ademhaling, meditatie, Chinese geneeskunde en filosofie.

Naast de groepstraining zul je ook individueel begeleid worden.
Ruud Vercammen zal, voorafgaand aan de cursus, door middel van traditionele geneeskunde bij iedere deelnemer een pols- en tongdiagnose doen.
“Meten is Weten”; als je inzicht in je gezondheid hebt, dan kun je het maximale uit je training halen.
Sifu Eleonora zal zijn jarenlange ervaring op gebied van lichaamskennis op een interactieve manier met je delen.

In de workshop ligt de nadruk op kwaliteit; vaardigheid ontwikkelen door het combineren van kennis en kunde.

De basis van onze workshop bestaat uit een gemakkelijk te leren “vorm” (combinatie van beweging en ademhaling) die we tot in we kleinste details zullen uitleggen zodat je écht gaat leren, zowel praktisch als theoretisch.

Reguleren van je ademhaling en gedachten, gecombineerd met de juiste interne structuur van je lichaam zijn het essentiële fundament waarop we gaan bouwen.

Sifu Eleonora en Ruud geloven in een no-nonsense aanpak, waardoor zij je vaardigheden kunnen aanleren die begrijpelijk en toepasbaarbaar zijn.

Het programma is verdeeld over een aantal delen en dagen:

Deel 1 en 2:
1. Yinti lingrou shisan shi: 13 bewegingen om het lichaam te stretchen en soepel te maken.
2. Daoqi linghe tiaoxi gong: De ademhaling reguleren door de Qi (energie) te leiden en te harmonizeren.

3. Ningshen lianyi taixin gong: Het Hart reguleren door de geest tot rust te brengen en te focussen.
4. Yangxue buqi yishou gong: Door Bloed te voeden en Qi te versterken de levenskwaliteit te verbeteren en te verlengen

Deel 3 en 4:
1. Daoyin Baojian gong: De basis vorm waarin je de kunde van deel 1 en 2 leert te combineren.

Henny Eleonora is een rijksgediplomeerd leraar in Martial Arts. Hij is de oprichter van de Liu He Men School, waar lessen worden gegeven in verschillende stijlen van Chinese bewegingskunsten, waaronder Dao Yin. Sifu Eleonora heeft les gekregen van de oprichter van deze stijl, professor Zhang. Sifu Eleonora is de laatste van totaal 108 Dao Yin masters die als eerste generatie zijn diploma uit handen van de inmiddels 87-jarige professor Zhang Guan De mocht ontvangen. Sifu Henny Eleonora is de enige erkende leraar die in Nederland Dao Yin Yang Sheng Gong mag geven.

Ruud Vercammen is in 2005 naar Amsterdam verhuisd om Sifu Eleonora te volgen. De passie voor Chinese geneeskunde is vanuit de kungfu gegroeid. Ruud heeft een praktijk voor Chinese geneeskunde in Amsterdam waarin hij de 3 takken van de Chinese geneeskunde beoefend: Chinese kruiden, tuina en acupunctuur. In de praktijk geeft hij dikwijls Dao Yin oefeningen mee aan zijn patiënten. Daarnaast is hij hbo geschoold docent bij Academie Bo Yi in Zoetermeer en geef hij les in Baguazhang en Xingyiquan in zijn school in Haarlem.

Kosten en reservering:
Stuur een mail naar:
info@liuhemen.nl
Kosten: 200EUR
NL 61 INGB 000 807 2232